Предстоящо: ЗА(ЕДНО)…2024

Благодарим Ви, че избрахте да бъдете част от тенис клуб“Тича“.
2024 продължаваме
ЗА/ЕДНО…

„Тенисът – спорт за всички“ 

Програмата на Българската федерация по тенис „Тенисът – Спорт за всички“ се осигурява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и ще осигури за осма поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени в програмата през 2022 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми – „Тенисът – Спорт за всички“ – същност.

ТЕНИСЪТ – СПОРТ ЗА ВСИЧКИ 2021
ТЕНИСЪТ – СПОРТ ЗА ВСИЧКИ 2019

*****************************************

22.12.2018г.

Коледен турнир обедини тенис клубовете на Варна. На провелото се състезание до 9г. най-малкият ни състезател  Симеон Христов  спечели своята първа купа. Всички деца взеха участие в състезанието, което премина с много настроение, смях и подаръци.

„Тенисът – спорт за всички“ – 2015, 2016, 2017, 20181 2019, 2020, 2021, 2022…

За четвърта поредна година клубът благодарение на Българска федерация по тенис  и Министерството на младежта и спорта реализира програмата, която е най-добрата за обучение на деца по тенис – начална спортна подготовка на възраст от 6 до 12 г.

Прекрасен завършек на сезона за СК „Тича“ – Варна! За поредна година наш състезател печели Коледния турнир, организиран от Община Варна, в който участват всички клубове в града. Мартин Дамянов стана първи при 10-годишните след четири категорични победи. Прекрасно представяне и на Детелин Гонов, Николай Миланов и Ясен Караиванов. Поздравления момчета, Весела Коледа и още по-успешна 2018 година!

***

Седмо място за ТК „Тича“ в крайното класиране на ДОП до 12 години. Едно стъпало по-високо от миналата година. След достигане до 1/4-финал се заформи своеобразно първенство на гр. Варна, в което отстъпихме последователно на ТК „СуперСпорт“ и ТК „Испано“ с по 3-1 победи, но в заключителния мач момчетата се справиха прекрасно и победиха ТК „Черно море-Елит“ с резултат 3-1. Поздравления за състезателите ни и техния треньор Мирослав Петров!

***

Отборът до 12 години на ТК „Тича“ – Варна в състав Ангел Владов, Максим Николов, Петър Димитров и Мартин Митев, водени от Мирослав Петров, днес победи тима на „Дема“ – София и за втора поредна година се класира сред осемте най-добри отбора в България.

***

Нови успехи за състезателите на СК „Тича“ – Варна. На третото издание на международния турнир Царска купа Албена 2017 доброто начало бе дадено от Мартин Митев, който в деня на откриването победи руския състезател Фьодор Харкин с 6:2 и се класира за следващата фаза, където отстъпи на състезател от Румъния. Съотборникът му Ангел Владов продължи победната серия във втория ден от турнира, отстранявайки последователно Дмитрий Щангей от Русия и Тодор Гергинов (Велто). В третия заключителен ден от състезанието на полуфинал Ангел се справи с Калоян Георгиев (СуперСпорт) с резултат 6:2 7:6 (5), за да отстъпи на съотборника му Павел Маринов във финала. Голямо БРАВО момчетa.

 

АНГЕЛ ВЛАДОВ ОТНОВО ШАМПИОН

На 2 септември 2017г. на кортовете на ТК „Шумен“ при отлична организация се се проведе регионален турнир до 12г. от календара на БФТенис.  Участие взеха 20 момчета и момичета от гр.Шумен и гр.Варна. На финала при момчетата Ангел Владов победи с 4:0 5:3 Петър Йорданов от клуба-домакин.


Нашият състезател Ангел Владов успешно се представи  на дебюта му на клей настилка сезон 2017. На Регионалния турнир до 12 год., организиран от ТК „Хемус“ – Велико Търново той достигна до полуфинал, в който отстъпи на победителя в състезанието Илиян Радулов (СКЛАТ Пловдив).

***

Достоен завършек на спортната 2016г. на състезателите от СК“Тича“

На 10 декември в спортен комплекс „Черно море“ се проведе първия Детски коледен турнир по тенис, организиран от община Варна и всички спортни клубове по тенис. Шампионската купа при момичетата до 12 години Никол Николова. Най-дълъг и оспорван беше финала при момчетата, в който Ангел Владов (Тича) се наложи изключително драматично над Радослав Анастасов (Велто) след два тай-брека – 5:4(1) 5:4(3). Съотборникът му Мартин Митев достигна до четвъртфиналите. При 16-годишните момчета Данаил Нончев също намери място сред осемте най-добри.


„Тенисът – спорт за всички“ 2016г.

Официално закриване на програма „Тенисът – спорт за всички“ се проведе на 29 октомрви (събота) от 12:00 часа. Под формата на много игри и различни занимания събитието, което е част от програмата на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта, събра всички деца от СК „Тича“, които преминаха начална спортна подготовка по програмата.По време на проявата малките тенисисти демонстрираха придобитите умения.

Нина Петрова, ТК „Тича“ (Варна): Първите стъпки в тениса за нас са най-важните…

Тенис талантите на СК „Тича“ Варна станаха отборни шампиони!

***

Официално закриване на програма  „Тенисът – спорт за всички“ – 2015

Представител на Министерството на младежта и спорта Кристиян Димитров присъства на заключителната тренировка по програмата „Тенисът – спорт за всички“. Малките бъдещи тенисисти демонстрираха придобитите умения от тримесечното си обучение.„Децата в тенис клуб „Тича“ показаха завидни умения. Изненадващо е за мен, че за толкова кратко време  те са усвоили всички удари. Това се дължи според мен на тяхното огромно желание и не на последно място на отдадеността на треньорите, без които тези резултати не биха били възможни.“, сподели Кристиян Димитров.Официалното закриване на програма  „Тенисът – спорт за всички“ се проведе на 3 октомрви (събота) от 10 часа. Под формата на много игри и различни занимания събитието, което е част от програмата на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта, събра всички деца от СК „Тича“ и СК „Суперспорт“, които преминаха начална спортна подготовка по програмата. По време на проявата всички деца демонстрираха придобитите умения. Малките тенисисти получиха грамоти и медали, а почерпката беше торта с формата на тенис корт.

СК „ТИЧА“  СЪС СРЕБРО ОТ РЕГИОНАЛНОТО ОТБОРНО ПЪРВЕНСТВО – ВАРНА.

Калоян Дончев, Георги Камов, Ангел Владов и Никол Николова. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

***

Никол Николова („Тича“, Варна) е шампионка от регионалното състезание на „оранжев“корт, след  като победи на финала Емма Фантутис („Черно море-Елит“, Варна) с 10:7, 10:7, .
Златният медал при момчетата отново бе завоюван от представител на „Тича“ –  Ангел Владов. В изключително драматичен двубой той надделя над Павел Маринов („Черно море-Елит“) с 10:7, 7:10 10:7.
Финалистите спечелиха квоти за участие в Мастърса на България, който ще бъде през септември в Плевен.
***

На международния турнир по тенис за деца до 8 и 10-годишна възраст „45 години Албена”, №1 на „оранжев“ корт стана Никол Николова след успех на финала над Екатерина Димитрова. Преслава Крумова се изкачи на почетното  № 3.


Прочетет повече на http://www.sportal.bg/news.php?news=505091

Отново злато – Бургас – 30.06.2014 г.

На провелия се турнир на „оранжев“ корт по програма на Българската федерация по тенис „Тенис 10“  на кортовете на ТК „Черноморец“ в Бургас, Ангел Владов отново стана първи измежду 11-те участника.

Ангел Владов – СК“Тича“ се завърна шампион от провелия се регионален турнир на „оранжев“ корт  от програмата „ТЕНИС 10” на БФТ 07.06.2014.  гр. Бургас.

Анастасия Николова – СК“Тича“ с шампионска титла на „зелен“ корт от програмата „ТЕНИС 10” на БФТ 07.06.2014. гр. Русе.

***

Злато и сребро от Държавно първенство по тенис в инвалидни колички за мъже и жени

Представителкта на клуба Зоя Чавдарова се представи достойно на провелото се състезание по тенис в инвалидни колички за мъже и жени провело се от 4 до 6 юни в Националния тенис център в Борисовата градина на София. Злато на смесени двойки  и сребърен медал при жените.

***

В деня на детето на кортовете на „Черно море Елит“ по програмата на БФТ „Тенис 10” -„оранжев“ корт малките състезатели от ТК“Тича“ се представиха достойно. При момчетата второ място зае Ангел Владов, остъпвайки на финала от
Павел Маринов от ТК „Черно море – Елит”.
При момичетата Никол Николова грабна среброто. На трето място се класираха Преслава Крумова и Емма Фантусис.

А на комплекса на ТК „Изида“ гр.Добрич – „зелен“ корт, представителката на клуб „Тича“ Анастасия Николова се окичи със среброто.

***

Емма Фантусис се завърна с две шампионски титли от регионални турнири на оранжев корт, провели се в Бургас и Ямбол през м.май.

Анастасия Николова от СК „Тича” Варна се класира за финалите на Световния турнир OUATT Kids Cup в La Baule

На провелия се турнир в к.к. Албена 3-5 май, Анастасия Николова от СК „Тича” Варна се класира за финалите на Световния турнир OUATT Kids Cup в La Baule 29 юни, Франция.Тя спечели при момичетата до 9г., побеждавайки на финала Михаела Йорданова от ТК „Изида Добрич” с резултат 5-2,5-0.

***

Регионален турнир гр. Русе ТК“Приста 2011″ – „оранжев“ корт
26.04.2014 г.
Малките състезатели на СК“ТИЧА“ заеха отново призовите места.

 

При момчетата шампион стана Даниел Спасов, а до него достойно се нареди съотборникът му Ангел Владов със сребърен медал.
При момичетата първо място зае Ема Фантусис, трето място-бронзов медал за Никол Николова и шесто за Преслава Крумова.

***

Международен турнир по тенис за деца до 8 и 10 години ”АЛБЕНА – ПРОЛЕТ – 2014” 18.04 – 20.04.2014

ТК „ТИЧА“ се завърна  с четири медала…

 

На „зелен“ корт Димитър Михайлов спечели третото място, побеждавайки Виктор Дойчев от „Изида“ Добрич, с 4:0 гейма. На „оранжев“ корт при момчетата Ангел Владов стана вицешампион.

При момичетата до 8г. вицешампион стана Ема Фатусис, а на почетната стълбичка до нея с бронз застана Никол Николова. Шесто място зае Преслава Крумова.
Шампионката от миналата година на „оранжев“ корт Анастасия Николова, тази година игра на „зелен“ корт и стана четвърта, загубвайки в оспорван тайбрек срещу Бянка Тупалова от Царевец.

Дебютант в състезанието Никола Димитров и най-малкия състезател в състезанието Даниел Спасов, достойно представиха клуба.

13.04.2014г.  –  „ТЕНИС КЛУБ – НОВА ЗАГОРА” гр.Нова Загора

Емма Фантусис и Ангел Владов от СК“ТИЧА“ се завърнаха във Варна със сребро и бронз.

Регионалния турнир по тенис – ТК“Бургас“ – 12.04.2014г. „оранжев“ корт. Никол Николова от СК“Тича“, спечели своя първи турнир. На второ място се класира нейната съотборничка Емма Фантусис.

Димитър Михайлов игра на финал на силния турнир от „Тенис 10“ в Букурещ. Браво Мимо!

2-9 март 2014г. в школата на Хуан Карлос Фереро

 

Най-добрата българска тенисистка до 8г. Анастасия Николова приключи тенис сезона и с титла от „Мастърса“ на „оранжев“ корт в Плевен – 15.09.2013 г.

Анастасия Николова от „Тича“ спечели втория „Мастърс“ турнир на „оранжев“ корт по програмата на БФТ „Тенис 10“ за деца до 8 години в Плевен. Във финалния двубой варненката победи своята подгласничка от регионалното първенство на Варна – Михаела Йорданова („Изида“ Добрич), с 4:2, 4:2.

„Анастасия затвърди два факта от изминащавата година – регион Варна е най-добре работещият по програмата „Тенис 10“ и тя самата е неоспоримо най-добрата българска тенисистка до 8 години“, заяви националният координатор Пресиян Коев.

ТИЧА с двама шампиони в международния турнир по тенис в Албена

Димитър Михайлов от Тича триумфира при момчетата до 8 г. в четвъртото издание на международния турнир по тенис за деца до 8 и до 10 г. „Albena cup – kids tennis” за купите на Гранд мол.

Участие взеха близо 80 деца от България, Румъния, Русия, Македония, Кипър и Англия. Срещите на прекрасните тенис кортове в курорта Албена бяха генерална репетиция за предстоящите Мастърс турнири на България. Втори завърши Филип Петров от варненския Черно море Елит, а бронзови медалисти са Николас Хадживарнава от Кипър и Димитър Пенчев от Кристи (Дряново).

Шампионка при момичетата до 8 г. стана Анастасия Николова от Тича. Сребърният медал спечели Росица Денчева от Плевен 90, а с бронзови отличия се окичиха Михаела Йорданова от Изида (Добрич) и Жасмина Николова от бургаския Черноморец.

Състезателката на Тича с поредното злато от международен турнир

Анастасия Николова спечели златният медал при момичетата до 8 г. в първото издание на международния турнир по тенис Winner cup 2013 в Плевен. Младата надежда стигна до призовото място без да загуби нито един гейм.

В утешителния турнир на първо място се наредиха с равен брой мачове 7 годишните млади надежди на клуба Никол Николова и Емма  Фантусис.

***

В Добрич се проведе регионално първенство по тенис за деца до 8 години, което бе част от националната програма „Тенис 10s Изида тур” на Българската федерация по тенис. При момичетата квоти за Мастърса на България, който е през септември в Плевен, спечелиха Анастасия Николова от СК „Тича“ (Вн) и представителката на домакините Михаела Йорданова. Бронзовото отличие грабна най-малката представителка на клуба Емма Фантусис.

Мастърса на България на „оранжев корт” ще се проведе от 13 до 15 септември в Плевен.

АНАСТАСИЯ НИКОЛОВА И ДИМИТЪР МИХАЙЛОВ  СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ ПЛОВДИВ ШАМПИОНИ

Анастасия Николова спечели турнира на „оранжев“ корт в Албена


Анастасия Николова спечели турнира “Albena cup kids tennis 2013″, който е част от програмата на БФТ “Изида тур Тенис 10″. Тя получава като награда и посещение в Европарламента в Брюксел.

При момчетата на „оранжев“ корт Димитър Михайлов се класира на трето място, измежду талантливи представители от България, Румъния, Кипър и Турция.

В утешителния турнир най-малкия представител на клуба Емма Фантусис зае третото място.

***

АНАСТАСИЯ НИКОЛОВА И ДИМИТЪР МИХАЙЛОВ  СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ БУРГАС  ВИЦЕШАМПИОНИ

Първия Мастърс на „оранжев“ корт 2012

На кортовете на тенис клуб „Плевен ПСК” в събота започна първият в историята Мастърс на „оранжев” корт по програмата на БФТ „Тенис 10”. Из между шестнадесетте най-добри момичета и момчета от шестте региона на България се класираха и представители на СК“Тича“ – Анастасия Николова  и Димитър Михайлов, водени от техния треньор Мирослав Петров.

Albena cup – kids tennis (6-9 Sept. 2012)

Тенисисти от близо 20 клуба от България и Румъния взеха участие във второто издание на международния турнир по тенис за деца до 9 и 10-годишна възраст „Albena cup – kids tennis”.    Представителката на ТК“Тича“-Варна Анастасия Николова – 7г. се класира на трето място на утешителния турнир, след представителката на 15-40 (София) Радина Терзийска и Росица Денчева – Плевен 90.  Друг представител на ТК“Тича“ Димитър Михайлов – 7г., достойно се включи в надпреварата при момчетата на оранжев корт и достигна заветното четвърто място.

***

26.06.2012 на кортовете на ТК „Черно море-Елит“се проведе пореден турнир на „червен“ корт от програмата на БФТ „Тенис 10“.

На второ място при момичетата се класира Анатасия Николова от СК „Тича“, а призовота място грабна Михаела Йорданова от ТК“Изида“ Добрич. Димитър Стоилов – СК „Тича“направи две победи от общо 4 изиграни мача при момчетата, а малката дебютантка Емма Фантусис също от клуба, която е само на 5г. отрази своята първа победа с резултат 10/5 срещу представителка на ТК „Черно мора-Елит“ Николинка Иванова. 

***

ВТОРИ ДЪРЖАВЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ

Завърши второто по ред държавно състезанието по тенис в инвалидни колички, провело се от 8 до 10 юни на кортовете на НСБ „Спортпалас“, Злани пясъци. Турнирът беше официално открит от председателя на Българска Параолимпийска Асоциация господин Лалов от 1 0.00ч. на 08.06.2012г. На събитието присъства г-н Пасев – управител на ОП“Спортни имоти“ и представител на Дирекция младежки дейности и спорт от община Варна Веска иванова.

Варненската представителка от СК“Тича“ Зоя Чавдарова се завърна със сребърен медал при жените, след оспорван мач завършил 4:2 0:4 5:3. При мъжете първи се класира Борис Томов без нито една загуба. На смесени двойки тандема Борис – Зоя отново грабнаха златото, както предходната година, с резултат 5:4(7:5) 5:3 срещу Владимир Гюров и Мария Петрова.
В края на месец юни предстои сборен лагер в Дълбок док, на който всички състезатели ще се готвят за предстоящия международен турнир в инвалидни колички през есента в гр. Пловдив.

***

Анастасия Николова от СК „Тича“ шампион в регионален турнир

На 26.05.2012г. се проведе регионален турнир „червен“ корт от програмата на БФТ „Тенис 10“.  Поради лошото време състезанието се състоя в зала „Владислав“ на ССК“Черно море“. В надпреварата се вклюиха 12 деца от Варна и Добрич.

При момичетата победителка стана Анастасия Николова от ТК“Тича“, а при момчетата Тодор Гергинов от ТК“Велто“. Само с една загуба на второ място се нареди друг представител на СК“Тича“ – Димитър Стоилов. Всички участници получиха грамоти осигорени от БФТ.

След края на турнира  децата бяха приятно изненадани от организаторите с парче торта и млечни напитки.

 

***

Приключи медународния турнир в инвалидни колички

Bulgarian open

Пловдив – 20-23.09.2011 г.

Варненката Зоя Чавдарова завърши трета в консолейшън турнира

***

Зоя Веркова заедно със своят треньор Нина Петрова се завърнаха от

Европейски младежки игри

за инвалиди – Бърно 2011

Провело се от 29 юни – 3 юли 2011 г.

***

СПОРТЕН КЛЕБ „ТИЧА“ ОРГАНИЗИРА И ПРОВЕДЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЪВ ВАРНА:

„ Състезание по тенис в инвалидни колички”

Зоя Веркова със злато и сребро

Вестник „Народно дело“ за нас

Финал жени

4 Replies to “Събития”

  1. Великолепна…. Зоя. Много те прегръщам, Ники ти си върха…. Без теб нещата нямаше да са същите. Страхотна си. Нека бог пази благородните хора като теб за благородните им дела….

Вашият коментар