Правила и условията за провеждане на индивидуални тенис тренировки на територията на Тенис клуб Тича в условията на COVID-19.

ДОСТЪП ДО ТЕНИС КЛУБА

Не се допуска достъп до корта без предварително запазен час.  Разрешени са игра на двойки и групови занимания.  Кортовете се посещават само за игра, идването е до 10 минути преди началото на записания час, тръгването е веднага след приключването на часа. Родители или други придружаващи деца за индивидуална тренировка не могат да пребивават на територията на тенис комплекса повече от 10 минути преди началото на тренировката, по време на тренировката, както и 10 минути преди края на тренировката, след завършването на която следва да напуснат веднага с непълнолетното лице, което придружават в тенис клуба.

ПРЕСТОЙ В ТЕНИС КЛУБА

Не се допускат контакти извън процеса на игра и тренировка, както и престой в тенис клуба преди и след приключване на тренировката. Спазва се задължителна дистанция от минимум 2,5 метра при изчакването и по време на играта, както и при разминаването с други посетители на корта. Влизането и напускането на тенис корта е еднопосочно – има поставени указателни табели за вход и изход. Играещите могат да ползват съблекалните индивидуално, изчаквайки да се освободят и спазвайки задължителна дистанция. 

ИГРА НА ТЕНИС КОРТОВЕТЕ

На корта се влиза с маска, по време на тренировъчната дейност маските могат да се махнат, но се слагат задължително отново преди напускане на корта. Забранява се ръкостискането между играчите и между играчите и треньорите. Препоръчителн о четките за кортовете е да се ползват с ръкавици за еднократна употреба и/или да се дезинфектират преди и след изчеткването. Препоръчително е да се избягва смяна на игралните полета, а ако това се налага – да се извърша от различните страни на мрежата. 

НЕКА ЗА/ЕДНО СТРИКТНО ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА!
ДОБРЕ ДОШЛИ!