ИГРАЙ И ОСТАНИ!

ДОБРЕ ДОШЛИ ОТНОВО!

Правила и условията за провеждане на индивидуални тенис тренировки на територията на Тенис клуб Тича в условията на COVID-19 епидемия

ДОСТЪП ДО ТЕНИС КЛУБА

Не се допуска достъп до корта без предварително запазен час.  Разрешени са само индивидуални занимания на един тенис корт (максимум двама играчи и един треньор). Все още не се допускат игра на двойки и групови занимания.  Задължително е ползването на маска, препоръчително е ползването на ръкавици за еднократна употреба. Кортовете се посещават само за игра, идването е до 10 минути преди началото на записания час, тръгването е веднага след приключването на часа. Родители или други придружаващи деца за индивидуална тренировка не могат да пребивават на територията на тенис комплекса повече от 5 минути преди началото на тренировката, по време на тренировката, както и 5 минути преди края на тренировката, след завършването на която следва да напуснат веднага с непълнолетното лице, което придружават в тенис клуба.

ПРЕСТОЙ В ТЕНИС КЛУБА

Не се допускат контакти извън процеса на игра и тренировка, както и престой в тенис клуба преди и след приключване на тренировката. Спазва се задължителна дистанция от минимум 2,5 метра при изчакването и по време на играта, както и при разминаването с други посетители на корта. Влизането и напускането на тенис корта е еднопосочно – има поставени указателни табели за вход и изход. Забранено е ползването на пейките на територирията на клуба. Трениращите могат да носят свои напитки. Празните бутилки се изхвърлят на предназначените за целта места. Играещите могат да ползват само индивидуално тоалетните, изчаквайки да се освободят и спазвайки задължителна дистанция. Ползването на съблекалните е забранено.

ИГРА НА ТЕНИС КОРТОВЕТЕ

На корта се влиза с маска, по време на тренировъчната дейност маските могат да се махнат, но се слагат задължително отново преди напускане на корта. Забранява се ръкостискането между играчите и между играчите и треньорите. Четките за кортовете се ползват само с ръкавици за еднократна употреба и/или дезинфектант (ще намерите на всеки корт), използваните ръкавици се изхвърлят на предназначените за целта места.  Препоръчително е да се избягва смяна на игралните полета, а ако това се налага – да се извърша от различните страни на мрежата. Желателно е всеки играч да използва топки с индивидуална маркировка. Собствените топки могат да се вземат с ръка, чуждите могат да се докосват само с ракетата.

НЕКА ЗА/ЕДНО СТРИКТНО ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА!
ДОБРЕ ДОШЛИ ОТНОВО!

 

Вашият коментар