За най-малките

В Тенис клуб „Тича” провеждаме тренировките за деца по метода Тенис 10 на Международната тенис федерация, насочен към начинаещи деца на възраст  3 – 10 години. Той въвежда децата в спорта тенис чрез „Мини тенис” подход. Използването на специално адаптирани за възрастта корт, топка и ракета, както и подходяща методика, дава възможност на децата още от самото начало на обучението да изпитат удоволствие от играта тенис.

Кога?

Тренировките се провеждат от 2 до 4 пъти седмично

Групите  имат следните особености:

  • работим с 3 нива групи:  с червени, оранжеви и зелени топки
  • съотношението брой деца/треньор е 6/1
  • всяка група има един водещ треньор, който следи развитието на децата и участва в повечето тренировки
  • водят се упражнения за развитие на координираност и придобиване на различни качества (ОФП)
  • тренировката e 55 минути

                                         Мини тенисът е забавно и вълнуващо въведение в тениса.

Мини тенисът е първият етап, в който децата постепенно напредват в играта тенис според възможностите си. Уменията като бягане, скачане, координация, хвърляне и хващане се придобиват най-лесно именно в игрова среда. Уроците по тенис са чудесен начин детето ви да придобие редица положителни умения и качества, да получи самочувствие и увереност. Нашите курсове се предлагат след училище и през почивните дни. Имаме отлично съотношение треньор – ученик – родител, което означава, че вашето дете ще получи вниманието, което заслужава.

Приоритет на СК „Тича” е работата с малки деца, откриването на млади таланти и тяхното обучение, независимо дали искат да направят кариера в един от най-популярните спортове в света или да придобият умения и просто да се забавляват…

Мини тенис е част от програмата „Tennis 10“. Програмата  за обучение  към БФТ „Тенис 10“ е насочена към начинаещи деца на възраст от 3 до 5г., 6 до. и 9 10г. години. Тя въвежда децата в спорта тенис чрез „Мини тенис” подход .

Повече лекота и забавление при усвояване на тениса! Топки с ниска компресия, по-бавни и по-малко отскачащи и по този начин децата успяват да разиграват много повече заедно и много по-лесно и интуитивно да изпълняват упражненията.

Ново!

Програмата включва тренировки и по ОФП (обща физическа подготовка). Часовете по ОФП са от особена важност за развитие на различни физически качества. ОФП – превантивна мярка срещу гръбначните изкривявания и наднорменото тегло в ранна детска възраст!!!

Мини тенисът е забавно и вълнуващо въведение в тениса. Това е точно това, което подсказва името – модифицирана версия на реалната игра на тенис.

Кой може да играе?

Играта е предназначена предимно за деца, но в действителност това е забавен начин да се играе тенис от всички възрасти и способности.

Мини тенисът е първият етап, в който децата постепенно напредват според възможностите си.

Децата се учат и възприемат по естествен начин, когато нещата им са поднесени под формата на игри. Те са любопитни, творчески активни и с голямо въображение. Чрез играта детето придобива умения и способности, необходими за живота му като възрастен.

Игрите с топка са изключително забавни. Уменията като бягане, скачане, координация, хвърляне и хващане се придобиват най-лесно именно в игрова среда.  Това ще бъде един забавен начин те да развият редица умения и качества  и да научат повече за играта тенис.

В процеса на работа, размера на корта, дължината на ракетата, скоростта   на топката и нейната дължина –   всичко плавно и постепенно се променя , докато децата са готови да преминат към същинската игра.
Колкото по-бавно се движи топката , толкова това прави   обучението по   тенис и всички   умения придобити с него много по-лесно и всяко дете ще може бързо да заиграе самата игра, като по този начин да бъде насърчено да продължи.

Чрез комбинация от различни игри и правилна методика подрастващите ще успеят бързо да овладеят играта с топка и да навлязат с лекота в „истинската игра“.

Етапите на развитие според възрастта, както и спецификата в условията на играта са представени  в следващата графика:

НИВО ТОПКА КОРТ РАКЕТА ИГРИ НА ТОЧКИ
БЯЛО
(МИНИ ТЕНИС)
4-6 години
Надуваеми топки
18-20 см.
Червена топка
7-8 см.
8 x 3 м. 43-58 см. Отборни игри
ЧЕРВЕНО
7-8 години
Червена топка
7-8 см.
10-12 x 4-6 м. 43-58 см. Отборни игри

1 тайбрек до 7 или 10 точки

ОРАНЖЕВО
8-9 години
Оранжева топка
6-6.86 см.
17-19 x 6-9 м. 58-63 см. -2/3 тайбрека до 7 точки
-1 сет до 4 гейма
ЗЕЛЕНО
9-10 години
Зелена топка
6.30-6.80 см.
Стандартен размер корт 63-66 см. 1 сет до 4 гейма
2/3 сета до 4 гейма

Заповядайте при нас!

За да бъдат децата Ви здрави и щастливи!

Благодарим ви, че ни гласувате доверие и ни давате възможност да се доказваме като треньори, работейки с децата ви…

2 Replies to “„Тенис 10″”

Вашият коментар